Tredje Advent

Annu en vecka har passerat och idag firas tredje advent hemma i Sverige. Det ar sno-ovader och vansbros befolkning peppar infor juldagen pa flottaren. I en annan del av varlden sitter en san dar dom kallar for "utflugen" och saknar de manniskor hon brukade omge sig utav. Men avstandet ar for en begransad tid och som det ser ut nu kanske jag flyttar till Sverige redan i sommar. Har namligen nastan helt bestamt mig for att flytta till Uppsala i augusti och borja plugga pa universitetet, gymnasielarare i engelska. UU har bra utbytesprogram och efter ett ars studier kan jag soka upp till ett ars utlandsforlagd utbildning, vilket passar mig alldeles utmarkt!

Helgen har vart relativt lugn med lucia-upptradande, svenskt julbord och hemma-party pa fredagen. Dagen-efter-chill med Tessan, julfilm pa bio och umgange med varldens basta Pauliina och Nadja pa lordagen. Hittills har denna sondag varit valdigt handelsefattig. Har slagit in julklappar och skrivit en lat i alla all sa nat har man fatt gjort. Till kvallen blir det annu en julfilm pa bio, finns det nagot mysigare an att se julfilmer sa har nara jul? Om man inte raknar in de faktum att man blir att sakna sin familj mer an nagonsin och smatt deppad over att vara singel under jul. Men att dejta ameikaner ar nagot jag inte kommer syssla mer med, gras-rokande rakmackor ar dom hela bunten:P
Om nagra manader kommer varmen och sommarkanslan och da ar man overlycklig over att vara singel, sa det ar bara att forsoka dra ner pa Lars Winnerback-latarna och gilla laget.


Tank om det kunde sluta regna sa man kunde ta sig en promenad... Skulle kunna ge mig pa gitarren som tidsfordriv innan Tessan slutar jobbet. Ja sa far det bli!
 
Ha en underbar tredje advent <3





Glada tjejer far svensk mat




En handelserik helg for froken Lindstrom

Nu ar jag tillbaka i Los Altos efter en tokig helg i San Fransisco. Jag har duschat av mig schizofren-spott, satt mobilen pa laddning och meddelat mannsikor om att jag faktiskt fortfarande lever..

Pa lordagsmorgonen begav det sig till San Fransisco for vad som skulle bli ett kort besok pa den svenska jul marknaden i den norska kyrkan. Dar sag vi pa lucia och dansade och sjong till "raven raskar over isen" och "hej tomtegubbar" som bara svenskar kan gora. Malin var mitt sallskap, men ersattes av Elizabeth nar hon var tvungen att bege sig tillbaka tll Los Altos. Elizabeth ar min nyfunna van som jag blev att spendera resten av helgen med. Hon ar en helt underbart rolig kvinna pa runt 50 bast, dvarg, med mer energi och gladje an en 5-aring! Pa fredagen blev det shopping och bio. Kopte ett par sjukt snygga heels fran Ralph Lauren, men insag idag att jag har andra bollar i luften som behover pengasponsringen battre, sa jag gck bittert och lamnade tillbaka dom. Men min nya klanning och min enorma pase fran Victorias Secret med diverse innehall, tyckte jag att jag fortjande att vandra hem med.
Anyway... Idag var vi pa Yves Saint Laurent utstallningen pa de Young och det var helt underbart! Vilka klanningar alltsa! Manga av dem har burits av prinsessor, drottningar och diverse stars och det var sjukt manga sakerhetsvakter som holl koll pa dom:P
Efter vart besok till fashion-paradise for vi vidare till operan. Puccinis La Boheme vantade oss, spelades for oss, och hanforde oss. Vilket masterpiece! Elizabeth jobbar for operan sa inte behovde man betala heller, vilket min ekonomi blev glad over. Men manga andra utgifter blev det denna helg, sa nu far jag leva snalt tills pa fredag..

Fick ett fint valkomnande nar jag kom tllbaka till Los Altos. Nar jag steg ur taget stod det hundratals manniskor bakom ett kravallstaket som tog bilder, appladerade och jublade. Men det var tyvarr inte mig de vantade pa, utan tomten, som kom med nasta tag.. Crazy...

En forklaring till schizofren spottet kanske skulle vara pa sin plats ocksa! Nar vi sitter pa bussen i SF star en galen man och mumlar, spottar, hyttar med navarna och skriker pa kinesiska. Forst trodde jag att han drev med oss, och nar jag insag att han var stord pa riktigt blev jag himla skrajj. Men nar jag fick hans skrik-spott pa kinden kunde jag inte gora annat an att asgarva! Varfor hamnar jag alltid i sa sjuka situationer?!



Min mobil dog under alla upptag, sa forlat Denise, Malin, Pauliina och Tess  som jag alla skulle hort av mig till. Helgen tog oanade vandningar.


Hoppas alla dar hemma hade en bra andra advent, det hade sannerligen jag!


Over and out!


En av klanningarna fran YVSL utstallningen.
Brudklanning





San Fransisco Opera House




Paket fran Sverige

Idag anlande ett paket med posten, addresserat till mig. Eftersom inte mormor kunde halla sig ifran att beratta att hon skickat nagot, sa visste jag redan vad det var och ifran vem. Men jag blev sa fruktansvart glad. Mamma hade tipsat om att jag saknar mitt vanliga blekmedel, sa mormor Gun hade gett sig ut och kopt en forpackning, och tva sma prydnadstomtar, och skickat dem over atlanten. Men gladast blev jag over julkortet som hade mycket varmande ord. Saknar mina morforaldrar sa grymt mycket! Alskar er mer an nagra ord kan forklara.
Vantar nu pa namn och nummer till morfars doktorer som inte vill ge honom ett nytt hjarta, det skall overklagas! Morfars hjarta ar stort, men inte starkt.. Och da doktorerna inte vill lyssna pa en gammal man ska jag forsoka fa dom att lyssna pa hans barnbarn!

Idag ar det forsta advent, men jag har ingen adventstake, sa jag tander en vanlig ljuslykta for att fa lite stamning:)
Och i morgon ska jag pa Luciatraning, hor och hapna gott folk! Mer info om detta kommer senare.

Nu ska jag ha en myskvall med svenska tidningar. Hoppas alla dar hemma hade en bra forsta advent.

All karlek till La Familia<3




Nar forsta ljuset brinner
star julens dorr pa glant
Da glads vi ater alla
att fira fa advent



RSS 2.0