Friday

Klockan ar nu tre pa natten har i Los Altos och jag har precis krypit ner under tacket. Dagen har varit bra, slutade vid ett da jag jobbat mina 45 timmar sa det var grymt skont. De andra dagarna jobbar jag till sex, inte lika harligt, man bli ratt slut av att jobba tio timmar om dagen. Barnen ar ursota och sa, men man blir matt, nar man slutar ar dagen praktiskt taget redan over. Men pa nat vis lyckas jag klamma in en date med Tessan nastan varje dag:P

Skulle ta mig en cykeltur idag sa jag gjorde mig redo med hjalm och allt, lag pa det har, enbart for att upptacka att det var punka.. Sa jag tog mig en promenad i stallet, och insag under denna hur sjukt vackert det ar har! Vilket stalle, vilken tur jag har som far vara har. Husen ar fantastiska och det ar blommor och palmer overallt.
Efter promenaden la jag mig vid poolen och solade och slog pa Jason, och sedan tog jag mig mitt forsta dopp i var pool:P Den ar inte uppvarmd, sa man vill inte hoppa i om man inte ar riktigt varm... Skont var det hur som helst!
Kvallen har spenderats med Tess och Elin. Vi for och sag The Lucky Ones pa bio,  mkt bra film! Sen for vi hem till Angel:) Lite house party med trevligt folk, mkt annorlunda fran hemma, men mkt nice!

I morrn ska jag nog hanga med pa barnkalas, och sen traffa Elin:) Och pa sondag vantar annu en gang San Fransisco.

Saknar er dar hemma, wish you were here!
Ska ta och stanga av den har prylen nu, sla pa nat skit pa teven och somna, och forsoka undvika mina mardrommar som inte vill forsvinna.. Innehallande en stor apa och en kniv, och en touch av Snoop Dogg da och da.. Aja, natti natti <3

Monday

Mandag kvall och syrsorna overrostar tystnaden. Trottheten ar patranglig och jobbig, men det ar smallar man far ta om man vill ha skojj pa helgerna:P
For till San Fransisco med Tessan pa lordag, halsade pa var van Aron, som btw ar en av killarna fran hotellet. Anyway, var meningen att vi skulle ut och dansa, men hans lagenhet var sa great att vi hellre stannade dar. Utsikt over hela San Fran, bra sallskpa, en drink i ena handen och en gitarr i andra, who cares about dancing:P Hade super kul!
I gar la jag och RJ nytt golv i poolhuset, blev finemang! Vantar pa att den nya sangen fran PotteryBarn ska komma, kommer bli himla fint:)

Har varit har i en manad, och kanner redan att jag ar patagligt forandrad, ska bli intressant att se hur mkt man utvecklats om ett ar da det ar dags att styra livet at ett annat hall. Planen just nu ar Afrika som nasta anhalt, och sen Australien innan plugg, men planerna hinner val andras:P Och sa ska man bestamma sig for vad man vill plugga ocksa... Vad 17 ska man bli??

Maste fara vidare, hinna med lite annat innan Tess kommer och innan huvudet antligen far vila mot kudden.
Take care everyone!

1 month in the states:)

Idag har jag befunnit mig i staterna i en manad och jag maste saga att tiden har gatt galet fort! Trivs himla bra har, och den befarade hemlangtan har uteblivit. Saknar sa klart er dar hemma, men mest av allt onskar jag att ni kunde vara har och uppleva allt med mig. Vardagen i Vansbro ar svar att forestalla sig och jag skulle i dagslaget inte alls vilja byta tillbaka.
Allt ar sa fint har! Och guess what?! Det ar inte bara i tecknade Disney filmer som faglarna ar bla, har finns ocksa bla faglar. Och numer behover jag inte vanta till julafton och Kalle for att se kolibris, dom ar overallt har! Djurlivet ar fantastiskt, men ocksa lite skrammande. Foljde nyss Tessan till grinden och vi var livradda att bli anfallna av tvattbjornar, har sadana in the backyard. Men sa ar vi ratt paranoida brudar ocksa:P

Tessan ar grym by the way! Sa glad att jag har dig med mig pa allt det har stumpan!:)
Ikvall har vi legat i mitt poolhus och kikat pa When Harry met Sally, planerat helgen, spelat lite gura och snackat en massa skit. Nagel killen ringde mitt i alltihop och undrade nar han skulle fa traffa mig ocksa, funderar pa att skita i det. Tror inte en kille fran Jerusalem ar nat for mig. Pa tal om Jerusalem-killar sa har jag en annan dejt, med grannarna, som ska ta med mig till kyrkan en sondag jag har tid. Fragan ar vilken sondag jag har tid till sant.. Dagarna ar fullspackade!
Traffade arhundradets hunk pa Jamba Juice for ett par dagar sen, var pa tiden! Kanske ska hanga med killarna som jobbar dar i morgon:P

Kanns saa mkt battre med svanskotan btw! Kakar fortfarande medicin men smartan ar sa gott som vack. Blir val operation i Sverige, for dyrt har!

Och annars ar allt bra, arbetsdagarna ar langre har an i Santa Rosa, men allt annat ar sa mkt battre!
Odie, nannyn som varit har fore mig och som fortfarande ar kvar i nan vecka till har bett mig planera nasta vecka, sa jag lar ta tag i det. Ar playdates varje dag och det ar inte mkt tid som spenderas i huset.
Igar for vi forbi Marshalls en snabbis och jag inforskaffade mina forsta Converse, trodde jag aldrig skulle ske. Mycket som hander jag aldrig trodde skulle, men det ar sa jag vill ha det; surprises!

Vet att jag ar dalig pa att uppdatera bloggen, ska forsoka finna mer tid till det!


Till familjen och vannerna; miss and love you guys!
And to the rest; Have a nice day!

Ett besok pa akuten

Efter en ganska dramatisk dag har jag nu en lugn stund, som jag tankte spendera pa att uppdatera er om vad som sker. Forst och framst kan jag upplysa er om att jag anlant till Los Altos och the Vissers family. Och det kanns verkligen super bra so far. Barnen ar bedarande och jag har verkligen fatt ett enormt stod av Anna och RJ under denna jobbiga tid. Forklaring;

For sex dagar sedan borjade min svanskota smarta, och for varje dag som gick blev det bara varre och varre, och de senaste tre dygnen har somnen nast intill uteblivit. Idag blev det for mycket och det blev att skynda in pa akuten. Dar konstaterades det relativt snabbt att jag har en cysta pa svanskotan. Illa illa!
 Hade tva fantastiska skoterskor som hjalpte mig genom all smarta och nalfobi. Lakaren on the other hand var ratt brutal och jag trodde jag skulle avlida nar han stod och pressade rakt pa cystan. Anyway, skoterskorna oppnade upp och tomde cystan pa en massa blod och skit. Ska in pa lordag for annu ett ingrepp. Fick riktigt starka smartstillande och antibiotics sa detta ska nog ga bra nu. Kanns som en enorm lattnad att ha fatt en diagnos, och botemedel. Far se hur lang tid det tar innan jag blir bra. Men amerikansk sjukvard ar bra, om man har forsakring bor tillaggas!
Och Anna var en riktig klippa! Stallde in moten for att folja mig och min cysta:P Tusen Tack!

Far "min" dator till helgen, sa da lagger jag in lite bilder.

Torsdag redan, galet, ska bli kul att spendera helgen med att planera hur jag vill inreda mitt poolhus:) Gulliga som dom ar ska jag namligen fa gora det, valja ut vad jag vill ha dar sa jag kanner mig som hemma:)

Hemma i Sverige ar det redan fredag och de flesta av er ska val vara fulla ikvall:P Not me! Inge alkohol med dessa piller, inte for att jag skulle festat annars, men anda:P Kanns bra att ha dragit ner pa festandet sa pass mycket. Det mar bade kroppen och knoppen bra av!
Nasta helg blir det nog inte helt lugnt dock, San Fransisco igen;)

Ha en underbar fredag mina vanner, och var radda om er!!


If you focus on what you left behind, You'll never see what lays ahead.

Idag ar det forsta dagen jag vaknat upp till en mulen himmel. Solen behovde val en liten semester den med.
Jag ar ocksa ledig idag, eller hela veckan faktiskt. Ar fortfarande kvar i den "gamla" familjen, vantar pa att den nya ska hora av sig och beratta nar jag kan komma.
Jag sitter pa mitt rum och kakar jordgubbar och blabar. Riktigt mumma, men inget kan mata sig med svenska jordgubbar:) Jag lyssnar pa Lars Winnerbacks Fria Vagar Ut och reflekterar over hjarnspoken. Dom ar laskigare an nagra andra spoken, for dom forsvinner aldrig, i perioder visserligen men enbart for att komma tillbaka nar du som minst behover det. Men sa horde jag nogot sa oerhort bra for nagra dagar sedan, i en barnfilm nar jag hade hand om kidsen faktiskt:P If you focus on what you left behind, You'll never see what lays ahead. Mycket sant och vist!

Den nya familjen by the way, ska beratta lite om den!
Bor i Los Altos alltsa, tva barn: Max 8 manader och Stella 3,5 ar.
Mamman, Anna, ar svensk och pappan, Robert Jan ar Hollandsk, sa det pratas tre sprak i hemmet:)
Jag kommer bo i poolhuset, vilket kanns super. Dom har en cabriolet, vilket kanns annu roligare, love those:P
Pappan har aven tydligen spelat i ett rockband i tio ar, sa han har en del instrument, bland annat gitarrer som jag far lana, vilket kanns skont. Sa slipper jag kopa. Garett, min nuvarande hostdad, har en jag haft nar jag vart har, sa jag har verkligen haft tur.
Traffade, som jag namnde i det forra inlagget, dem i sondags och det kandes himla bra. Sa vi far se hur det gar denna gang!

Maste forsoka komma nanstans med nya laten, texter flyger ut, men hittar inte de ratta ackorden for tillfallet. Ar sa latt att hamna i samma monster. Maste lyssna pa ny musik och fa ny inspiration.
Aja, take care!


San Fransisco


Nya Tider, Ny Blogg!

Sa dar da, da har jag tagit mig i kragen, slopat resedagboken och ordnat en blogg. Bloggen ar till for att dom jag lamnat i Sverige ska kunna halla lite koll pa mig. Och for dom som ( liksom jag gjorde) febrilt soker efter Au Pair-bloggare innan det slutgiltiga beslutet fattas om de ska aka lr inte, sokandet efter inside-information helt enkelt. Men bloggen ar aven till for att jag ska fa skriva av mig lite, latta pa trycket och kanske fa lite perspektiv pa allt jag upplever och gar igenom.
Welcome, and enjoy!

Jag anlande i New York den 18 Augusti, i Santa Rosa den 22 och tre veckor senare slas det fast att jag ska flytta till Los Altos. Funkade inte riktigt med den forsta familjen, ingen ordentlig connection och sa. Sa i veckan ska jag flytta vidare. Kanns spannande och roligt. Och jag ar verkligen glad att jag hamnade i den har familjen forst, pa det har viset har jag fatt sett och uppleva mer, har ju fatt bott och upplevt Santa Rosa. Tror att Los Altos ar mer for mig, eller sa ar det sa att jag hoppas det sa mycket att det har konverterats till en tro:P
 
Berattar om familjen och stallet i nasta inlagg. Lat oss i stallet bege oss till historien om helgen:D

Jag, Tess och Denise tog en weekend i San Fransisco. Tess och Denise ar btw tva svenska kompisar jag traffade pa Au Pair skolan, och Tess bor i Los Altos:) Anyway, pa fredagen var det bara jag och Tessan, vi tog en snabb shopping runda innan vi smatt nervosa gick in i en liten slumaffar for att forsoka kopa alkohol till lordagens festligheter. Vilket gick alldeles utmarkt, ingen leg.kontroll:) Efter att ha fraschat upp oss lite gick vi in pa var fina resturang dar jag bestallde in kanin, jummy in the tummy! Vi utbytte aven nummer med servitoren, som senare inbjods till lordagens partajj. Utmattade gick vi och lade oss i vara forvanansvart skona sangar.
Pa lordagen kom Denise och vi drog till Alcatraz. Var haftigt att uppleva, men levde anda inte riktigt upp till forvantningarna. Trodde det skulle vara storre, och atminstone vara lite sma-creepy, men icke. Haftigt anda som sagt. Efter vart alcatraz-besok var det dags for shopping i stora lass, och vilken stad ar val battre for det an San Fransisco?! Efter nagra timmars fyndande tog vi en fancy-cab och begav oss hem till hotellet. Dar overraskades Denise med Bailey's och RedBull-Vodka. Mumma! Killar fran gatan bjods in och vi hade asroligt. Efter att ha lurat i dom nagra snuskiga svenska fraser (givet) begav vi oss ut pa stan. Tyvarr ville inte vakterna slappa in Tessan & Denise, dom ar 89:or, sa efter tre barer bestamde vi oss for att hora om det fanns nat stalle dar man bara kunde dansa. Vi gick fram till forsta basta kille, som tydligen stod och vantade pa sin limo, och vi sket i dansar-planerna och bestamde oss for att aka limo runt i San Fransisco lat roligare:P Killen var actually mer snudd pa gubbe, var ratt ful och skum men han kopte en massa champange och bistod oss med en limo sa han fick haka pa:D Efter x antal glas med champange och efter att ha varit en vanda hem till hans place bestamde vi oss for att det var dags for efterfest hos oss. Dar blev det ett kart aterseende, vem var det egentligen som sov i sangen bredvid Tess;)?!
Anyways, sondagen bestod av mer shopping, fika med nya familjen och fransk manikyr. Kopte manikyr-set och fick gratis manikyr, och ska pa dejt med killen som gav mig den nasta gang jag ska till San Fransisco:P Sa jag i alla fall, far se om jag har tid;)

En helt grym helg som kommer goras om manga ganger.

Det far racka for idag, simma lugnt!


RSS 2.0