All'alba vincerò

Sondag kvall och jag ligger har i min stora mysiga sang i mitt lilla underbara poolhus, med alla mina nya ljuslyktor tanda och med Pavarotti sjungandes "Nessun Dorma" i bakgrunden av alldeles for djupa tankar for en sondagskvall. Tankar som involverar bade det som varit, det som ar och sadant som ar "yet to come". God works in mysterious ways!
Helgen ar snart over och en ny vecka ser snart sin begynnelse. Spannande att se vad for nya upplevelser som gommer sig bakom horisonten. Alskar det faktum att jag far uppleva sa mycket nytt, att livet blivit mer handelserikt. Det har med att resa och se nya saker ar verkligen nagot for mig, ar glad att jag upptackt det. Planerar bade for aventyr under mitt ar har och for tiden som kommer efter. Det blir att traffa alla jag saknar och alskar och bara uppskatta min tid med dom innan jag far vidare pa nasta resa. Finns sa mycket att se och upptacka dar ute. Afrika och Australien star hogst pa listan, men vi far se vart livet tar mig forst:P Ordnar min utbildning da jag bestamt mig for vad det ar jag vill gora. Det enda jag vet ar att jag vill gora en skillnad.
Och att skillnad behover goras i manga afrikanska lander ar ett faktum sa starkt att det gor ont att tanka pa. Odie, min kara arbetskamrat som ar fran South Afrika har berattat en del hemskheter. Manga av er har nog sett Blood Diamond, for er som inte gjort det;gor det!  Det som ses i den filmen ar en forskoning av verkligheten. En verklighet som vi inte bara blundar for, utan aven bidrar till. Vart tror ni alla dessa automatgevar kommer ifran? Den amerikanske regeringen, tillsammans med manga andra, vet precis vad som forsigar med all denna vapensmuggling men later den passera. Allt for att tjana pengar. Det sorgliga ar egentligen inte vad alla dessa onda manniskor gor, utan det sorgliga ar att dom "goda" har gett upp hoppet. Odie sager som sa att det finns inget man kan gora. Aker jag dit i den naiva tron om att kunna gora en skillnad ar det enda jag kommer fa ut av resan ett skott i nacken. Massmorden ar ett faktum! Sorgligt men sant. Vet inte egentligen vad som maste goras, men en forandring ar nagot som ar en nodvandighet.

Som skrivet, alldeles for manga och djupa tankar for en sondagskvall!

Firade 2 manader i staterna igar, time flies. Lunchade med Pauliina och Tina Downtown Los Altos, pa ett super mysigt mexikanskt stalle dar servicen var utmarkt. Strosade langs gatorna och fonstershoppade lite da jag springer pa Aron pa gatan. Det var en kansla jag saknat, att springa pa vanner och bekanta. Senare blev det dinnerparty i Menlo Park, men jag skippade middagen och drack ett glas champange och kakade ett par appetizers innan jag blev upplockad och akte vidare till Stanford. Dar kikade vi pa fotbollslagets match som tyvarr slutade i en forlust efter forlangning. Efter Stanford bar det ivag vidare mot San Jose, Campbell.. Ja vart var vi inte?! Oktoberfest och bailey's drickande i Ramals lagenhet upptog den storre delen av natten. Kom hem klockan fyra med fler roliga historier att beratta for barnbarnen. Tack for en underbar dag girls!

Nu ar klockan sangdags sa jag ska ta mina magiska piller och hoppas att hostan ar battre i morgon.
Annu ett stort grattis till Cornelia och Frida som fyllde ar igar, onskar jag varit dar!

God natt kara blogglasare!









Resplaner och hostpinor

Mycket vill ha mera, som en vis man en gang sjong. Jag haller pa och kikar pa resor till Hawaii och Jamaica, vore himla nice! Skulle egentligen akt till Hawaii med den forra vardfamiljen, men den gratisresan forsvann, vilket i och for sig inte spelar sa stor roll med tanke pa vad jag fick i stallet; den har familjen! Ar sa harligt att se hur barnen utvecklas for varje dag, speciellt Max! Han borjar fa tander och tar sig upp pa knana nu:) Underbara barn!
 Anyway, inte hittat den dar perfekta resan som passar min ekonomi just yet, men det kommer, I hope!
Kikar aven pa biljetter till mammsen, som formodligen kommer i januari. Vill ha biljetten bokad nu sa jag vet for sure. Lycka! Saknar henne, och det ska bli sa kul att visa henne allt har. Gar liksom inte att forklara hur det ar har, utan man maste se det med egna ogon. Jag ar sa glad att jag ar har!
Har shoppat en massa nytt till poolhuset ocksa sa nu ar inredningen snart komplett. Ska bestalla persienner i tra, bestamma mig om vilka gardiner jag ska ha for "dorren" och kopa mig en vaxt sen ar det nog klart. Blir suuper fint!

Ar fortfarande sjuk, gar standigt in i nya faser, alla utom slutfasen verkar det som. Hostan ar jobbigast, gar inte att sova nar man hostar hela natterna:(  Den har veckan har jag borjat 7 och slutat 10, pa kvallen, har skriver man namligen inte 22, nagot som i alla fall inte jag visste om USA... Har sa klart haft flera timmars ledighet under dagen for att inte overskrida den tillatna timgransen. Men ar jobbigt att hoppa upp tidigt nar man inte fatt nan somn, och ta hand om barn som ocksa ar sjuka. Men, men, det gors med karlek:) Anna ar i England denna vecka, darav de konstiga tiderna. Och idag ar hennes fodelsedag sa vi haller pa och fixar med en liten overraskning, som hon far i morgon nar hon kommer hem!
I morgon kommer aven hennes mamma hit och ska stanna har i tio dagar, sa det blir annu en svenska i huset, trevligt trevligt!!

Nej nu ska jag ga ut och plocka mig en citron att pressa ner i lite hett vatten, friska tider onskas!


God Bless!


Sjalvomkan och fredagsmys

Ligger har i min sang och terroriserar min skaning med min sjalvomkan. Gatt och blitt sjuk, lagom till helgen.. Suck! Dagen har bestatt av konstant tedrickning och olika slags dunderkurer men fienden vaxer sig bara starkare och starkare. Men nu ska jag inte skriva mer om hur synd det ar om mig, for jag vet hur irriterande och ointressant sant ar att lasa om..

Idag hade vi playdate med Paulina och hennes pojk Kevin (populart namn minsann). Valdigt trevligt, harlig tjej! I forrgar var vi till Palo Alto och fikade, med Tessan, den andra finskan Heini och en massa tyska brudar. Bara i USA kommer det fram tre killar, slar sig ner och berattar om hur kul det ar att de fatt tag pa san bra ecstacy. Och bara Tessan ger dom sitt nummer.. Haha:P
Igar var det film-mys, se In Her Shoes!!
Ikvall har jag ordnat middag till Anna for tredje dagen irad, good good! Blidde tacos ikvall, och Tessan fick resterna;) Satt nyss har och skalade i te. Jag. Felicia Lindstrom. Pa en fredagskvall. Hor och hapna! Inget party denna helgen inte!
Klockan ar strax over halv elva och jag vill sussa. Min kropp skriker efter vila. I surrender. Natti Natti!

Another week in the states

Sondag och annu en vecka i staterna har passerat. Kroppen har inte fatt den vila och aterhamtning den skulle behovt fa denna helg men kul har det varit.  Jag, Tess, Kevin och Angel for till San Fransisco pa fredagen, tog in pa hotell och festade och hade kul. Pa lordagen for vi ut pa Love Fest, som Pride dar hemma men skapligt mkt storre:P Galna upptag, galet roligt, for galet for att publicera detaljer:P

Ar i alla fall hemma i poolhuset nu, Tessan har vart har och jag har slingat hennes har, finfint blev det:) Kakat middag med familjen och deras gaster, for trott for att vara social dock, sa nu ligger jag val pa minus. Gar upp och ner med detta maste jag saga. Alskar Los Altos, sa himla harlig stad, och vilken tur har jag inte som har Tessan, och barnen ar ju super... Men, jag kanner mig sa kontrollerad och instangd pa nat vis. Ar inte latt att plotsligt ha nan som bestammer over en igen, flyttade hemifran nar jag var 16 sa jag ar van att ta hand om mig sjalv. Fragade haromdagen om Tess, Angel och Kevin fick komma over och se en film, i poolhuset, i tron om att svaret sjalvklart skulle vara positivt. For why not liksom?!  Men inga manliga gaster over huvudtaget! Hade inte planerat gang-bang direkt..
Sa vore det skojj att kanna sig lite uppskattad nar man jobbar sa pass mycket for sa pass lite. Men, men ska ge det tid.. Ar trott och lite vresig nu...



Amerikaner ar valdigt olik svenskar ska ni veta! Huvudet uppe i det bla for det mesta, och dom envisas med att forknippa Sverige med Schweiz.. Men jag har traffat nagra skona amerikaner hittills i alla fall:) Kevins morsa ar haftig som fa, och hans styvfar ska vi inte ens snacka om haha:D
Hade Kevin varit lika smart som snygg hade det dar giftermalet varit lockande. Hans bagage liknar dock nan annans, till och med den sota lilla dottern biten, och dom som kanner mig vet val hur den historien slutade..
Men du behover inte oroa dig mamma, har inga planer pa att involvera honom i mitt liv pa en djupare niva. Borde val inte involvera honom alls, but how could I not?!



Jaja, dax for somn och uppladdning for annu en vecka i det vackra CA!

Natti Natti!

Jag&Tessan

Hallå alla svenskar! Och lägg märke till å:t, och ä:t. Sitter hemma hos Tessan och hon har svenne-dator:) Har nästan  glömt hur man skriver på detta tagentbord, men jag gör mitt bästa;)
Hoppas det är bra med er, saknar er! Här leker livet, har himla skojj. Livet är så fruktansvärt olikt det i Sweden, och jag är olik den jag var i Sweden:P Till det bättre, I hope. Har faktiskt lyckats hålla mig borta från karlarna, som brukar vara den huvudsakliga orsaken till att livet blir lite invecklat ibland. Ganska bra i alla fall. Men så hade vi ju hunken på Jamba Juice som bara var tvungen att dyka upp som en flaska Heineken i torra öknen. Igår var vi ute på en sån där biltur man bara sett i filmerna. Åkte i min röda cab, jag och Kevin där fram, Tessan och Angel där bak. Åkte upp för ett berg, stannade bilen och hade utsikt över Los Altos och de fem närliggande städerna, såå vackert! Skojj, skojj. I morrn ska vi nog på resturang och på fredag blir det middag och party. Kevin och Angel tycker vi ska fara till Las Vegas och gifta oss i Februari, så jag och Tessan kan stanna i staterna. Men det känns inte som nån av dom är husband-material direkt...
Men kul har vi, jag och Tessan, bästaste tjejen:)

Min värdfamilj har införskaffat ännu en bil också, en svart ny convertable BMW, riktigt fin! Och mitt poolhus börjar bli riktigt fint nu, sängen, spegeln och nattduksbordet från Pottery Barn har kommit, lika så stolen och bänken från Home Decorators. Mest småsaker som ska införskaffas nu.
Som sagt, livet är annorlunda från back home.

Älskar mina ungar, världens sötaste. Barnasuget avtar ju inte direkt.. Jag och Tessan får åka över till Mexico och adoptera, eller nej just ja, Au Pairen Tess tycker inte om barn xD


Nu lär vi ta och se filmen, upp och jobba i morrn.
Tessans blogg btw; http://tessaupair.blogg.se

Ha det super !


RSS 2.0