Thanksgiving


Igar firades Thanksgiving har i staterna, och det med dunder och brak. Jag firade tillsammans med min vardfamilj hos ett par mycket trevliga vanner till dom. Efter en utsokt thanksgiving-middag blev det drinkar och fler gaster, och idag far man betala for de dar drinkarna.. Men skojj var det. Kul att gora nagot med familjen for a change. 
   Trott och sliten idag och skjuter upp mitt SF-besok for en hemmakvall med film, battre att ladda batterierna till morgondagen.

  

Dagens goda nyhet: Min kara moder har antligen bokat biljetten och kommer och halsar pa 9-23 januari! Ar sa glad, mamma saknas nat sa fruktansvart!

Dagens inte sa goda nyhet: Tessan var med om en bilolycka idag. Nagon IQ-befriad individ tvarbromsade mitt pa El Camino och Tess korde rakt in i honom. Bilen ar pajj men Tessan ar okej, vilket ar det enda som betyder nagot!



Have a nice one!

:)






 


HelgHiking

Efter en mycket lang, anstrangande och framfor allt rolig hikingtur idag ar jag valdigt trott och sliten, men tankte anda ge er en update!
Dagens hikingtur tog jag tillsammans med Anna, en tysk Au Pair. Vi besteg ett av alla bergen vi har har, stotte pa en orm(!) och lyckades komma totalt vilse. Kan ha haft att gora med att jag ville testa en mindre stig tillbaka, och sedan envisades med att jag alldeles tvarsakert visste vart vi var. Varpa vi fortsatte vandra, i fel riktning! Kom till slut fram pa en vag i grannstaden, sa vi hittade hem till slut.

Igar var det ocksa hiking. Jag, Anna och Malin tog en hikingtur vid nagra av bergen bort mot Los Altos Hills med en guide;Keith. Pa den turen fick jag vara med om att vara pa tva stallen samtidigt; stod med ena foten pa den nordamerikanska kontinenten och den andra pa stillahavskontinenten:) Fick aven se en coyote(prarievarg), och fick en massa bra information om jordbavningar. Tydligen ar risken att det ska intraffa en ordentlig jordbavning har valdigt stor...   Hann aven med en kvall i Palo Alto med the girls. Jag och Anna gick pa en riktigt fancy konstutstallning och sedan motte vi upp resten och at middag, trevligt trevligt.
Efter middagen gick vi till Borders (bok- och musikaffar) dar jag inforskaffade ett par skivor och en bok. Ena skivan var Pavarotti! Inte trodde jag att jag skulle borja lyssna pa opera inte, med gudars skymning vad bra det ar!

I veckan hanns det med en hel del ocksa. Skrev bland annat upp for my californian drivers' license, och fick full score:) Inte undra pa att forarna har ar vardelosa,;vem som helst skulle klara det dar provet haha! Inte sarskilt nervos for uppkorningen!

Nu borjar ogonlocken bli lite for tunga for mig att orka halla upp.. Blir battre uppdatering veckan som kommer!




Pics from the weekend











"Am I in Santa Barbara?"

I dag blidde det ater igen en shoppingtur till Stanford Shopping Mall, och jag ar nu nagra kladesplagg rikare och nagra tusenlappar fattigare. Detta shoppingcenter ar helt underbart. Atmosfaren osar av lyx och glamour och de dyra markesbutikerna trangs med varandra. Stanford Shopping Mall har aven, enligt mig, det basta Macy's. Har har Felicia spenderat alldeles for mycket pengar. Men dar har jag aven gjort manga fina fynd.  Borde val egentligen inte shoppa sa mycket, utan spara till mitt resande, men det ar inte latt att sta emot nar man har sa sjukt bra shopping runt hornet:P

Igar kvall for jag, Tess, Tina, Anna och Rachel till Palo Alto, dar vi hade en grym kvall. Skulle egentligen ut och dansa, men da vi sag the place konstaterade vi snabbt att det inte var nat for oss, packat med enbart Hoes' & Bros' . So we took our white asses and moved downtown:P Vi placerade oss pa en parkbank och det tog val cirkus en minut innan den forsta personen kom fram och stre. Man kan inte klaga pa att man inte far nog med uppmarksamhet har inte, man blir ratt utsatt som svensk blondin. Fick ett frieri fran en Forrest, som jag tydligen aven hjalpte htta gud och lagga av med droger(!). Sa traffade vi en italienare som pastod sig vara mycket intresserad av att skriva en bok om mig och Tess och var forbjudna karlek. Ja, vi var faktiskt tvungna att pasta att vi var ett par. Flat-grejjen ar ett billigt men effektivt drag! Den mest klockrena kommentaren under kvallen maste vart den fran killen som nog rokt lite for mycket:
 "Am I in Santa Barbara?"
Men vi traffade faktiskt nagra som verkade relativt normala, skulle vart med dom ut ikvall, men jag tog pa mig att sitta barnvakt och nu ar jag pa tok for trott. Plus att jag vill vara utvilad i morgon, da ar det dax for hiking igen:)


Have a good one, I sure will:)







Mamma, ta och boka biljetten nu!!


Los Altos; Heaven on earth!

Onsdag kvall i mitt poolhus and I'm riding the happy wave:)
Au Pair livet ar upp och ner. Men just nu ar jag sa glad att jag inte vet vart jag ska ta vagen!
Flera faktorer, nagra av dessa kan jag inte delge, men en ar att jag alskar denna stad. Allt mots har, allt fnns! Forutom ni sa klart, stor nackdel! Anyway.. Har upptackt bergen haromkring, och de ar de basta for hiking. Naturen ar sa fruktansvart fin att det ar lojligt. Nar jag tog min morgonpromenad med Max var jag nastan tvungen att nypa mig sjalv for att inse att jag inte drommer allt detta.

Hade en underbar helg. Tva olika turer upp i bergen och skridskoakning. Jajjemen, skridskoakning minsann, utomhus, i California!! Hur skojj som helst!
Denise kom och halsade pa och varldens basta trio var ater samlad for spektakulara upptag! Var hikingtur var helt amazing, onskar alla kunde fa uppleva den har naturen! Palmer blandas med enorma trad, som blandas med berg och dalar, ekorrar med exotiska faglar och kaktusar med pelargonier. Allt finns samlat i denna underbara delstat.

Och dessa underbara barn som jag tar hand om hela dagarna. Kanns som jag gatt och blitt tvabarnsmamma:P Ar mycket jobb med tva smabarn, men sa givande. Kanslan ikvall nar Stella for forsta gangen krop upp i mitt kna och sjong Nils Karlsson Pysslings "Vad jag ar glad att jag har dig" for mig, trots att foraldrarna ar dar, den gar inte att sla. Eller nar Max stracker upp armarna och vill att jag ska halla honom, att trosta honom nar han grater.. You se where I'm going with this.. Nar man far de dar banden med barnen. Karlek!

Klockan ar sussa nu. All karlek!




Some pics from the weekend!















Idag saknas familjen valdigt mycket!

Slutet narmar sig pa en lang dag. Har ont i magen efter att ha atit ett apple, lite notter och choklad till middag. Det var allt jag hade i poolhuset, och jag pallade inte ga in och kaka. Dalig stamning sen igar, plus att jag fick jobba over en halvtimme, utan en ursakt for forseningen. Ingen ide' att ga in nar man ar trott och irriterad nar stamningen redan ar dalig. Battre att vanta tills alla ar utvilade och pa battre humor.

I stallet sitter jag har och lyssnar pa Willie Nelson och tittar pa bilder hemifran. Inte hade man raknat med att sakna lilla Vansbro inte.
 Lunchade pa IKEA idag, med barnen, Pauliina & Kevin, Veronika och Tess. Dar at jag svenska kottbullar och var allmant stolt over att vara svensk:) Sverige ar bra!
Var med Pauliina och Kevin hela dagen, himla skojj! Denna Kevin ar by the way en annan an den som namnts i tidigare inlagg. Denna Kevin ar 22 ar yngre och Pauliinas hostkid:)
  Var nyss ute pa en kort promenad, behovde rensa tankarna lite. Livsfarligt att vara ute och ga pa kvallarna har dock,  tydligen tycker man att det ar battre att investera i overdrivet manga trafikljus i stallet for gatubelysning. Varre an i Vansbro..  Kan inte pasta att tankarna blev sarskilt rensade, men man far helt enkelt ta en dag i taget och se vart livet tar en.

I morgon ar det antligen fredag! Pa lordag kommer Denise och halsar pa, och da ska vi fara och aka skridskor, aka upp till bergen och sedan ut pa irlandsk pub, lots of fun!

Aja, lika bra att forsoka sussa lite nu!

All karlek till min kara familj och mina vanner!



En molnig dag i november

Har man sett pa maken! Jag uppdaterar bloggen tva dagar i rad, inte illa!  Haft en lang och inte allt for bra dag, och nu sitter jag i massagestolen med en kopp te. I'm still on the clock though, jobbat sen 8 i morse, och jobbar till 22.30. La barnen for ett par timmar sedan och nu har jag antligen lite fritid.
Anledningen till att inte dagen varit sa bra ar foljande;  Tess stopped by hemma har i nagra fa minuter for att utratta ett arende, medan barnen tog naps. Och sjalvklart kommer mina vardforaldrar hem just da, och precis i rattan stund da Max vaknat till lite. Sa jag fick varldens utskallning for dom trodde att jag och Tess satt hemma har och fikade medan jag lat Max ligga och grata. Tess flydde faltet direkt, och jag stod kvar med graten pa lut och forsokte forklara. Anna bad i alla fall om ursakt om hon tagit i.. Efter det var det inte sa kul att vara Au Pair i California.... Men sa packade jag barnens vaskor och akte ut till Shoreline, sa kandes det lite battre. Himla fint stalle, aven molniga dagar i november:)
 Kan vara fruktansvart jobbigt att leva i nan annans liv vissa stunder. Ar sa glad att jag har mitt poolhus!
Har haft en mysig kvall dock!  Vi byggde koja, hade pyamasparty och sag pa Nils Karlsson Pyssling:) Och nu vantar jag pa att Anna och RJ ska komma hem sa jag far sussa. Ar ju en dag i morgon ocksa..



Shoreline


 


The day when history was made

Ikvall sitter jag och dricker te, ser pa CNN och grater. Mitt te ar utsokt, teven ar stor och tararna ar av lycka. Nu star det klart, Barack Obama blir USA:s nya president. Den forsta fargade presidenten i USA:s historia. History has been made, och jag ar sa glad och tacksam over att jag om femtio ar kan beratta for mina barnbarn att jag var dar. Jag ar har, och det ar stort, en maktig kansla! Vantar nu pa att fa hora Obamas forsta tal som president.

Trots att idag ar dagen D, har jag hunnit med himla massa annat an att folja detta val. Dagen borjade med en lika laskig tur pa the highway som  vanligt, amerikaner kan inte kora. Sa att ha sju korfalt i samma riktning ar ingen hit. Overlevde denna gang ocksa, och Stella fick annu en gang simma med var norska simlarare. Hon ar grym! Stella simmade under vattnet idag, at the age of three, grymt! Efter simningen blev det lunch, naps och sedan annu en tur till the Social Security Office. Och nu har jag antligen fatt mitt Social Security Number och kan finally boka skrivtid till mitt CA drivers license! Hann aven med en tur till Stanford och Nordstroms:) Mina planer pa att inte shoppa pa ett tag gick inte igenom, och impulskopen blir inte farre nar man maste ha tva barn med sig in i provhytten:P Men nar vi gick tillbaka till bilen, och jag och Stella busade om nat larv as always, kande jag verkligen hur mycket jag alskar dom har barnen. Ar sa glad att jag far vara har och hjalpa till att uppfostra dom. Jag tar hand om dom fran atta pa morgonen till sex pa kvallen, vilket gor mig till en ganska stor del av deras liv. Ett stort ansvar, som jag omfamnar med gladje.

Tillbaka till CNN..



God Bless America, and the rest of the world as well :P




Seasons change..

I know, jag ar dalig pa att uppdatera bloggen, and I'm sorry. Men har kommer lite updates fran California..

Forra helgen var jag i Pleasant Hill, Walnut Creek och Yosemite. Halsade pa Denise, hade en masa skojj och tog en spontan roadtrip till Yosemite tillsammans med Helena:) Var aven ut pa landet vid bergen pa pumpkin patch den helgen, galet vackert!! Och Yosemite var helt underbart, vilken naturupplevelse! Vi hikade och hade the time of our lifes. Fulaste var val nar vi vandrade genom skogen och en ekorre kommer fram bredvid mig. Han kikar upp pa mig, graver ett hal i marken, vander sig om och skiter i halet, och springer vidare. Stod i shock ett tag innnan asgarvet kom, galet!
Kanns som att allt som hander har ar galet. Inte ar det som hemma inte. Man har gatt och blivit en annan manniska, med ett helt nytt liv. Gar runt med en unge pa armen och en i handen och agerar extra-mamma fran 8 pa morgonen till 6 pa kvallen. Och varldens goaste barn ar det. Max krop pa knana for forsta gangen i veckan, och har fatt en till tand:) Och Stella borjar bli en hejjare pa var ogonblinkning;)

Veckan har varit fullpackad med pumpkin patches, halloween parties och dylikt och jag ar saa glad att halloween ar over. Skojj har det varit, men det blev lite for mycket av det goda. Pa fredagen blev det "vuxen-party" i alla fall, i Mountain View hos vanner till Angel och Kevin. Crazy as always!

Saknar er dar hemma! Var harligt att se mamma, Cecilia, Cornelia och Texas i webcamen igar! Alskar er! Ska bli underbart att traffa mammsen i januari.
Jag far aka hem over jul om jag vill, men jag haller mig kvar har. Blir alldeles for jobbigt att aka fran alla igen. Tank om ni kunde vara har i stallet...
Fattar inte att det ar november, och att det ar sno hemma i Sverige! Ser fram emot Thanksgiving nu! Skont att man alltid har nat att se fram emot, annars skulle det vara jobbigt!

Har nyss sett pa Sex and The City - The Movie, och jaklar vad bra den var!

Avslutar min update med ett Carrie-citat, hade tankt lagga in bilder men error ar allt jag far upp. Next time...



~Carrie: Maybe our mistakes are what make our fate. Without them, what would shape our lives? Perhaps if we never veered off course, we wouldn't fall in love, or have babies, or be who we are. After all, seasons change. So do cities. People come into your life and people go. But it's comforting to know the ones you love are always in your heart. And if you're very lucky, a plane ride away.



RSS 2.0